Vienas iš mano asmeniškai dar nepatirtų darbo su laikraščiais aspektų – medžioklė. Bet visi sako, kad tik kantrybės reikia turėti 🙂

O viskas yra taip:

1. Fyn saloje begalė laukinių gyvūnų (ypač kiškių, bet yra ir stirnų, lapių, jenotų, daug ežių) ir paukščių (pradedant ant kiekvieno kampo besivalkiojančiais laukiniais fazanais, kurapkom ir putpelėm, baigiant šimtiniais būriais besiganančiom laukinėm žąsim ir antim).

2. Daug važinėjama kaimo vietovėmis – siaurais keliukais tarp pievų, miškų, ežerų. O didelę metų dalį važinėjama tamsiu paros metu.

3. Kadangi dažnu atveju adresų daug, skriejama nuolat cypiančiom padangom (70km/h žvyrkeliu ir 85-90 km/h 3 metrų pločio asfaltuotu keliuku yra ABSOLIUČIAI STANDARTIŠKA), o automobilių stabdžiai galėtų veikti ir kiek geriau 🙂 Jau nepaisant to, kad pakeitus ABS ir ASR daviklius jie po savaitės vėl neveikia – neatlaiko krūvio, kai tiek gazas tiek stabdis nuolat spaudžiami iki dugno.

4. Ko gero 90% DEH automobilių parko sudaro kablukai Fort Transit Connect.

Sudedam 1+2+3+4 = laukinė medžioklė su Connect’ais 🙂

Kaip sako senbuviai – jei per porą mėnesių nenukirtai kiškio ar bent jau fazano – niekam tikęs šoferis esi 🙂

Ką daro laikraštininkai sėkmingos medžioklės atveju? Ogi kaip kas – kas net nepristabdęs lekia toliau grobio ieškoti (tuos tubūt galima vadinti sportininkais – vadovaujasi sportiniu interesu), o kai kas stabteli, įsimeta laimikį į kūzavą ir namie turi skanią vakarienę 🙂

Na, kai jau prarasiu nekaltybę šiuo klausimu, galėsiu papasakoti apie įspūdžius ir kulinarinių atradimų skonį 🙂